Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Syntymäpaikka: Naimaton

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tuovi on kolmenkymmenen ja epäonnistunut. Ainakin muiden silmissä. Hänellä ei ole työtä, omaa asuntoa eikä lapsia. Miehet ovat aina eronneita tai karanneita.

Tuovilla on kuitenkin henkistä pääomaa. Hän uskaltaa hypätä tuntemattomaan. Tuovi muuttaa töiden perässä Ruotsiin. Maahan, jota kansoittavat ruskettuneet ja hoikat, onnistuneet ihmiset.

Ruotsissa Tuovi maistaa ihanaa elämää ja saa osan ruotsalaisten kultalusikasta. Mutta kulttuurishokki, jota hän ei aluksi huomaa, vaikeuttaa elämää. Matkustaessaan takaisin Suomeen shokki vain jatkuu. Ystävät elävät perheittensä pauloissa, vanhemmat kyselevät vävykokelaiden perään.

Miten Tuovin käy? Onko hän ikuinen vanhapiika, syntymäpaikkanakin Naimaton, vai löytääkö hän lopulta prinssinsä? Vetääkö vanha kotimaa sittenkin puoleensa vai voittaako onnellisten ihmisten Ruotsi?

syntymäpaikka: Naimaton on Henriikka Leppäniemen ensimmäinen suomeksi julkaistu teos, humoristinen hömppäkirja rakkauden ja kotimaan etsimisestä. (Finn-kirja)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
408
Kustantaja