Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viilto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus


Viilto kertoo selviytymistarinaa 15-vuotiaasta Calliesta, joka viiltelee itseään. Kirjan tapahtumat alkavat siitä, kun Callie on joutunut Mäntyrannan hoitokotiin tai Laholatvaan, kuten Callien huonetoveri Sydney paikkaa nimittää.

Callieta Sydney kutsuu Mykkikseksi, koska hän ei puhu kenellekään. Sen sijaan hän tarkkailee, kuuntelee, analysoi ja painaa mieleensä kaikkea mitä Laholatvassa tapahtuu.

”Sanot, että puhuminen on minun vastuullani. Kumarrut eteenpäin, asetat nenäliinapaketin eteeni, ja musta nahkatuolisi voihkaisee kuin elävä olento. Kuin lehmä, joka se oli ennen kuin tapertiin ja siitä tehtiin tuoli kallonkutistajan toimistoon hullujenhuoneelle. Sukkahoususi kahisevat, kun ristit jalkasi. ”Muistatko miten se alkoi?” Kysyt. Muistan tarkalleen.”

Patricia McCormick on työskennellyt toimittajana ja kirjoittanut lastenkirja- ja –elokuva-arvosteluja. Viilto on hänen esikoisromaaninsa.
(SaVi / Sivupiiri)Riipaiseva romaani nuoren tytön selviytymistaistelusta.

Viilto on tarina itseään viiltelevästä nuoresta, Calliestä, ja hänen paranemisestaan. Romaani sijoittuu hoitokotiin, jonka asiakkaisiin kuuluvat myös syömishäiriöistä ja päihdeongelmista kärsivät nuoret tytöt. Lukija pääsee lähelle Callien mielen maailmaa ja saa seurata läheltä tytön kivuliasta toipumisprosessia. Kirja on raastava mutta samalla hellyttävä ja toivoa antava tarina, jossa pahoinvoinnin takana vaikuttavat ongelmat tuodaan hienosti kerronnan keinoin lukijan koettaviksi.

Viilto on uusi hieno aluevaltaus rankkaan aiheeseen. Englanninkielisessä kirjallisuudessa tämä teema on jo oma genrensä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Alanimeke

Kun ahdistus piirtyy ihoon

Ilmestymisaika

Sivumäärä

171

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

164