Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Minna

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus


Ruokatunnilla Minna menee ensin ruokalaan ja syö suuren annoksen chili con carnea ja juo palanpainikkeeksi kolme lasillista maitoa. Sitten hän mättää lautasen taas kukkuroilleen, palaa istumaan ja kaapii koko annoksen jäätelörasiaan, jonka on ottanut syliinsä. Sitten hän piilottaa rasian muovikassiinsa ja siirtää kassin lattialle.

Minnan kesä on mennyt hyvin, nyt edessä lukio. Rahaa ei ole ollut koko kesänä, mutta syömistä on silti löytynyt. Ja onneksi hänellä on Eddie. Eddie ei kyllä ymmärrä, miksi Minna haluaa käydä lukiota. Eddie haaveilee lähdöstä laivan mukana ulkomaille, eikä siinä opiskelulla ole merkitystä.

Mutta lukion alettua äiti palaa kotiin. Sairaala on suljettu ja äiti on lähetetty reseptien kanssa takaisin. Minna haluaisi keskittyä lukioon ja opiskeluun ihan tosissaan, mutta hän ei voi jättää äitiä. Jonkun täytyy olla äidin kanssa, eikä ole muita kuin Minna.

Koulu kärsii, suhde poikaystävään on katkolla. Eddie asuu purkutalossa ja jonain kauniina päivänä koko talo ajetaan maan tasalle. Ja äidille pitäisi kertoa kirjeistä, joita postinkantaja tuo lisää. Naapurit ovat valittaneet heistä ja edessä on pahimmassa tapauksessa häätö. Minna esiintyy vuokranantajalle äitinään ja yrittää saada jatkoaikaa asumiselle.

Minnan elämä ei ole helppoa. Lukio ja sairaan äidin hoitaminen, rikkonainen suhde isään, jolla on uusi perhe ja helposti suuttuva poikaystävä. Siinä Minnan elämän rikkonaiset puitteet. Koulu tarkoittaa lämmintä ruokaa, mutta myös vaikeita luokkakavereita. Minnan ainoa toive on olla ihan tavallinen lukiolainen, johon kukaan ei kiinnittäisi mitään huomiota...

Varoitus: kirja on rankka!
(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Minun nimeni on Minna Krall ja minä asun Brommassa suuressa vanhassa huvilassa yhdessä isäni, hänen vaimonsa ja kahden sisarukseni kanssa. Olin kesätöissä Tanskassa yhdessä kioskissa. Olen ihan tavallinen tyttö. Aivan normaali...

Näin alkaa Minnan kuvaus itsestään uuden luokan edessä, uudessa lukiossa Skärholmenilla. Mutta tuo kaikki on valetta. Tosiasiassa vain Minnan poikaystävä Eddie tietää, kuinka peeaa ja nälkiintynyt Minna on ollut koko kesän ja kuinka pahalta tunkkaisessa kämpässä haisee. Eddien mielestä Minnan pitäisi haistattaa pitkät koululle ja lähteä hänen mukaansa Etelä-Amerikkaan. Aloittaa uusi elämä. Sysätä syrjään kaikki ne hankaluudet, joita syntyy kun äiti lähetetään kotiin psykiatrisesta sairaalasta vaikka hän on edelleen sairas. Mutta kuka huolehtii äidistä, jollei Minna sitä tee?

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

314

Kustantaja