Paananen, Ilpo

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Nimi

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Kirjailijan omat sanat

Minusta:

Vapaasti ajatellen oikeudenmukaisuuden puolesta. Maalaispoika oon ja humoristina jatkan seikkailujen parissa.
Motto: "Iloitse ja pidä perheestäsi huolta."

Elämäkertatietoa

Asuinpaikka Viitasaari 1955-1984, Keitele, Kontiolahti, Joensuu, Nurmes, Outokumpu 2001-

Perhesuhteet: Naimisissa, viisi lasta

Ura:
Äänekosken kauppakoulu, Joensuun kauppaopisto
Kirjoita lehtijuttuja ja journalismin kurssi, Oriveden opisto
Metsätyöntekijä, yrittäjä, tiedottaja, freelancetoimittaja/yrittäjä
Maiju Lassila -kirjoituskilpailun kunniakirja 1997

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Lehtijuttuja ja valokuvia noin 20 suomalaiseen sanoma- ja aikakausilehteen. Esim. Karjalainen, Viikko Pohjois-Karjala, Outokummun Seutu, Suomalainen Maaseutu, Maaseudun Tulevaisuus, Koneviesti.

Tekstinäyte

Antti ei heti vastannut vaan jatkoi lehmän jahtausta leperrellen sille kuin helppoheikki asiakkaalleen.

Lehmä perääntyi ja piti repun tiukasti hampaissaan, kun Antti lähestyi sitä ja loikkasi kuin pesäpalloilija kohti kotipesää ja lehmä säikähti. Siitä tuli armoton juoksukilpa, jossa nelijalkainen meni edellä ja Antti perässä kuin Voitto Hellsten. Seuraavina tulivat muut lehmät. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Antti oli hyvä juoksija ja tavoitti karkulaista metri metriltä. Juuri kun hän oli hännänmitan päässä kilpasiskostaan, tämä tekikin naisväelle tyypillisen tempun eli täyskäännöksen ja pyyhälsi Antin ohitse takaisin tulosuuntaan. Muut lehmät lakosivat tieltä mikä mihinkin suuntaan. Antti ei hellittänyt vaan pisti rompposta tiuhempaan tahtiin toisen eteen ja työntyi väkisin rinnalle. Hän sai otteen repusta ja silloin se tapahtui: epäurheilijamainen päätös juoksukilvalle sen kalkkiviivoilla. Se mihin Antti astui ja liukastui ei ollut kalkkia. Heti kun Antti oli suorittanut tarkemmat maastoperätutkimukset, lehmäkin pysähtyi katsoen kilpaveikkoaan osaaottavasti ja pudotti repun suustaan. Se oli urheiluhenkinen lehmä.
- Siitä tulisi hieno rodeonumero.
- Täytyy ottaa seuraavalla kerralla pääsymaksu, Antti pyyhki kuolaa reppunsa olkaimista. Kantturat osaavat juosta lujaa.

[Nuoruuden fillarivalssi. Kustannuskynnys 2013, s. 8-9]


Korhosen kuskattua meidät uuteen onnelaamme hänen todelliset aikeensa paljastuivat, jokainen sai valita joukostamme oman nimikkokanansa. Nyt leirissä asustaa kansainvälinen neitien joukko, johon kuuluvat kullanruskea ja valkeatäpläinen Johan Cruyff, vaaleaksi paahdetun kahvin värinen Roger Moore, kokovalkea Lill-Jörgen Petersen, täysin musta Louis Armstrong, kesäriekonvärinen Georg Ots sekä minä Ismon nimikko puolivalkea Clint Eastwood.
Se, miksi minua alettiin sittemmin kutsua Ainoksi, selviää myöhemmin. Sukupuolenvaihdosleikkausta tai kiinalaisten Taivaallista kukkoa ei siihen tarvittu. Kiinalaisten mukaan kaikki maan päällä asuvat kukot polveutuvat Taivaallisesta kukosta. Kukkoa kutsutaan myös Aamunkoiton linnuksi, joka kiekuu kolme kertaa päivässä. Meillä Suomessa sitä kutsutaan rentuksi tai juopoksi.

Kullanhuuhtojan kesä 2016 s. 92-93