Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Luhtaniemi, Pasi

Kuvatiedoston lataaminen
Photograph information
Kuva: Harri Hakala.
Kirjailijan muu nimi
peloton
Synnyinaika
Synnyinpaikka
Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat
Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat
Koulutus tai tutkinto
Luottamustehtävät ja jäsenyydet
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Teokset
Tyyppi
novellit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Kirjailijan omat sanat
Onnellisia ovat tietämättömät, viattomia vain syntymättömät
Elämäkertatietoa
Olen jyväskyläläinen jännityskirjailija, ja olen aiemmin työskennellyt mm. verkkotuottajana. Kirjoitan omasta rikkinäisestä ajastamme. Haluan kirjoissani olla pienen ihmisen puolella, oli tämä sitten rikoksen uhri tai syyllinen.

Olen syntynyt 1963 Kajaanissa, ja koulut on käyty tuossa Lönnrotin ja Leinon kaupungissa. Kirjallisuuden teoriaan sain sukeltaa Joensuussa, jossa suoritin kulttuurin tutkimuksen maisteriopinnot, pääaineena englanninkielinen kaunokirjallisuus.
Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa
Näytelmiä ja dramatisointeja:

Hääpäivä (1993)
Lasinen pyykkilauta (1997, dram.)
Lumikuningatar (1999, dram.)
Mylly (1997)
Veljeni Sebastian (1994, dram.)
Tekstinäyte
Se alkaa surinasta, jonka lähdettä hän ei voi vielä paikantaa. Hän hakee katseellaan tyynen järven pintaa ja tutkii, näkisikö hän parven hämärtyvää taivasta vasten.

Mehiläinen se ei ole, eikä hän usko, että se olisi mikään muukaan pistiäinen, koska ne ovat hakeutuneet jo tähän aikaan pesiensä suojaan. Paarma? Ei. Surnia ei ole riittävän matala eikä siinä ole mukana sellaista rohinaa, joka on saanut jotkut vertaamaan sitä pommikoneeseen. Korento? No ei todellakaan.