Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

39⁰ luoteeseen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


”Oikeastaan muuttomme oli sattumaa. Sattumaa, kuten edellinenkin muuttomme ja sitä edellinen.
- 39 astetta luoteeseen, äiti sanoi lähtöaamuna. – Se kuulostaa sopivalta, hän mutisi itsekseen ja kehotti minua istumaan matkalaukun päälle, jotta saisimme lukot kiinni.”
Jälleen kerran Nerine ja hänen äitinsä ovat pakanneet tavaransa ja muuttaneet tuuliseen merenrantakylään.

Äidin perustamaa yrttisaunaa vastapäätä sijaitsee leipomo, jossa Miko työskentelee isänsä ja veljensä Eelin kanssa. Miko olisi oikeasti halunnut arkkitehdiksi, mutta isä sanoi, että kylään ei tarvita enää uusia taloja. Joten tästä syystä Miko on töissä isänsä omistamassa leipomossa, samaisessa leipomossa jossa ovat työskennelleet jo Mikon isoisätkin.

Nerinen, Mikon ja Eelin tiet kohtaavat tuulisessa merenrantakylässä. Erityisesti Nerineä kiehtoo Mikon salaperäinen ja vaitelias veli Eeli. Kesän aikana nuoret viettävät paljon aikaa keskenään, kunnes sattuu jotain odottamatonta ja peruuttamatonta, joka tulee muuttamaan kaiken ja jonka jälkeen mikään tai kukaan ei ole enää entisensä.

Hietala Nelli on kirjoittanut koskettavan kertomuksen ystävyydestä, unelmista ja rakkaudesta, joka tempaa lukijansa mukaan tarinan vietäväksi.
(SaVi / Sivupiiri)Nerine ei ole koskaan asunut vuotta pidempään yhdessä paikassa. Leipurin poika Miko ei ole koskaan muuttanut, ja hänen odotetaan jatkavan isänsä työtä. Nuorten tiet kohtaavat tuulisessa merenrantakylässä, johon Nerine on muuttanut äitinsä kanssa. Myös Mikon salaperäinen veli, vaitelias Eeli, kiehtoo Nerineä. Sattuma ja hyvä tahto johtavat tragediaan, jonka jälkeen mikään eikä kukaan ole enää entisensä.

Koskettava nuorten aikuisten romaani on kertomus rakkaudesta, ystävyydestä, veljeydestä ja unelmista. Vahvatunnelmainen teos tempaa helposti mukaansa, ja luettuaan kirjan sitä on vaikea unohtaa. Nelli Hietala on 27-vuotias jyväskyläläinen opiskelija. Hän työskentelee kirjastonhoitajana ja kasvattaa kerrostaloasuntonsa pihalla retiisejä. 39 astetta luoteeseen on hänen esikoisromaaninsa.
(BTJ)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

182

Kustantaja

Kieli