Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Miss Milky Ray

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mercedes on 8-vuotias yksinäinen tyttö. Hän on ollut vasta autokolarissa, jossa hänen kielensä on haljennut. Vaikka se on tikattu yhteen, hän sössöttää puhuessaan. Asia nolottaa Mercedestä kovasti ja hän välttelee muiden lasten seuraa.

Harjatessaan illalla hampaitaan, Mercedes huomaa kylpyammeessa lehmän, joka höpöttää itsekseen. Se esittäytyy Kevytmaito Tetra Rex Hytöseksi ja tahtoo voittaa Miss Milky Ray -kilpailun, jossa valitaan nurmikon kaunein lehmä. Mercedes lupaa auttaa hieman koppavaa Kevytmaitoa ja yhdessä he rupeavat treenaamaan rantaniityllä. Mutkia matkaan aiheuttaa ilkeä Muurikki, joka on voittanut kilpailun kolmesti. Mercedes on kuitenkin kekseliäs tyttö, joka ei helposti anna periksi.
(Minerva/Okariino)
Mercedes on ollut auto-onnettomuudessa, hänen kielensä on tikattu ja puhe jokseenkin epäselvää. Muuten Mercedes on täysin terve, niin terve kuin kukaan täysipäinen kahdeksanvuotias vain voi olla.

Pestessään eräänä iltana hampaitaan Mercedes löytää kylpyammeesta lehmän. Kaiken lisäksi melko näsäviisaan olennon nimeltä Kevytmaito Tetra Rex Hytönen. Lehmä ilmestyy Mercedeksen luo uudestaan, ja pian selviääkin että kohtaamisilla on vissi merkitys: Kevytmaito tarvitsee Mercedeksen apua voittaakseen Miss Milky Ray -palkinnon, jossa valitaan joka kolmas vuosi Nurmikon kaunein lehmä. Tehtävä ei ole helppo: kisassa on osattava monia temppuja, ja niityn kamalin kanttura Muurikki tekee kaikkensa säikytelläkseen Kevytmaidon pois kilpailusta. Onneksi Mercedekseltä eivät lopu keinot kesken!

Palkitun Leena Parkkisen lastenkirja on riemukas, riehakkaan ihana kertomus nokkelasta Mercedeksestä ja hänen omanarvontuntoisesta mutta yhtä kaikki apua kaipaavasta lehmäystävästään.
(Teos)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

49

Kieli