Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pokerinaamat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kesäloma on alkanut eivätkä ystävykset ole saaneet kesätöitä. Tylsistyminen uhkaa, kunnes Karo saa neronleimauksen. Hän porhaltaa Alinan luo ja kertoo sekapäisenä löytäneensä heille oman kesämökin. Vielä oudommalta kuulostaa, kun Karo kertoo, että kesähuvilassa on paljon korkeita huoneita, skandinaavinen sisustus ja toimiva sisävessa. Yllättävä paikka kesänviettoon osoittautuu luokkahuoneeksi läheisessä alakoulussa! Koulu on remontissa, ja hälyt ovat siksi suljettuina. Remonttimiehetkin puuhailevat koulun toisessa päässä.

Autiossa luokassa alkaa kokoontua hilpeä pokeririnki, johon tyttöjen lisäksi kuuluvat koulusta tutut hemmot Asko Kujansuu, Polski, Hyttynen ja Kääriäinen. Moottoriturpainen Polski naurattaa kavereitaan hervottomalla tekopuolallaan, jota hän laukoo sopivissa ja sopimattomissa tilanteissa. Kaikkien hymy kuitenkin hyytyy, kun kaverukset tekevät yllättävän löydön koulun vinttikerroksesta. Vaaralliseksikin tilanne muuttuu, kun nuoret saavat vastaansa todellisia rikollisia, joiden pokerinaama ei petä.

Yläkouluikäisten aito sanailu, ajankohtaiset aiheet ja yllättävät juonenkäänteet pitävät lukijan mielenkiinnon herpaantumatta yllä.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

143

Kustantaja

Sarjamerkintä