Kuningattaren viitta ja muita kiperiä kysymyksiä

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuningattaren viitta miettii sadun, huumorin ja yllättävien kysymysten keinoin ystävyyttä, identiteettiä, tiedon ja kuvitelman eroa, selviytymistä ja vapautta. Kertomusten raoista ja lomasta tuikkii silti aina mielikuvituksen kultapöly.

Kuningattaren viitta on kudottu 700 vuotta sitten Tanskan kuningattaren kruunajaisiin, mutta nyt se on nähtävillä näyttelyssä, joka kiertää Pohjoismaitten merkittävimmissä linnoissa. Myös Suomessa valmistaudutaan aarteen esittelyyn. Sitten tapahtuu jotain kauheaa. Vai onko se joillekuille ilouutinen? Elämä voittaa, mutta millä lailla? Miten Suomi selittää kaiken Tanskalle?

Myös muissa kiperien kysymysten tarinoissa saadaan purtavaksi pähkinöitä, joista jotkut aukeavat, jotkut ehkä eivät. Hevonen joutuu pohtimaan, onko ystävyydessä tärkeämpää laatu vai määrä, ja kettu joutuu hämäräperäisen tapauksen vuoksi yllättäen syytetyn penkille. Kulman takaa tulee kummallinen raitiovaunu. Pitäisikö sitä vähän
varoa? Ja uskaltaako Kultasirkku-niminen tyttö kulkea avain kädessään iltaisin pimeän linnan läpi?

Taikurimaisen taitavan Maria Vuorion tarinoista nauttivat kaikenikäiset. Kiperät kysymykset jäävät lukijan mieleen pitkäksi aikaa.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

71

Kustantaja

Kieli