Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Frankensteinin kummajainen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Nelli on käynyt Hirviöakatemian ja hänestä on tullut kauhuagentti numero 10. On siis ensimmäisen toimeksiannon aika. Nelli saa opettajaltaan Lappaja-Leenalta kirjeen. Liikkeellä on Frankensteinin kummajaisia, jotka on koottu erillisistä ruumiinosista ja kasvatettu kylmäverisiksi. Nellin kaupungissa toimii ulosottomies Sakari Kivelä, jota epäillään vahvasti Frankensteinin kummajaiseksi. Nelli ryhtyy toimeen ja saa kuin saakin selville syyn Sakari Kivelän äreyteen. Ja kun Nelli vielä tutustuttaa Sakarin jalkahoitaja Elli Vuorelmaan, saa hän Sakari Kivelän kummajaissydäntä ympäröivän ikiroudan lopulta sulamaan...
Nellistä on tullut kauhuagentti nro 10.

Nelli Rapp on tullut toiseen kirjaansa. Nellistä on tullut vihdoin kauhuagentti numero 10. Tämän kunniaksi hän on saanut pienen hopeisen lepakkopinssin, johon kaiverrettu numero 10. Nyt on myös ensimmäisen toimeksiannon aika. Nelli saa Lappaja-Leenalta, opettajaltaan, kirjeen, jossa häntä kehotetaan seuraamaan kotikaupungissaan tiettyä miestä. Tuo mies, Sakari Kivelä, esiintyy ulosottomiehenä, mutta hänen pitäisi oikeasti olla frankensteinilainen. Frankensteinilaiset on koottu erillisistä ruumiinosista ja kasvatettu kylmäverisesti. Lisäksi Kivelän sanotaan herkuttelevan lemmikkieläimille, joka on tietysti Nellin lemmikkikoiralle Lontoolle kauhistus.

Nelli ottaa selville missä Kivelä asuu ja lähtee tämän asunnolle. Mukaan Nelli ottaa nallen ja pikkulapsen lapasen. Hän pudottaa ne Kivelän talon edustalle. Jos Kivelä on normaali ihminen niin hänen pitäisi ymmärtää, että joku lapsi on pudottanut ne ja kaipaa niitä. Näin Kivelän pitäisi nostaa ne aidan päälle, jotta lapsen vanhemmat ne löytäisivät. Mutta miten käy? Lisäksi uimahallireissulla Nelli hoksaa, että Kivelällä on kaksi oikeanpuoleista jalkaa. Ja mitä tekeekään koulun hirmuinen terveydenhoitaja, joka omistaa myös jalkahoitolan?
(InkaLiina/Okariino)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

77

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

85

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

87

Kustantaja