Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kauhujen saari

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

David on sopinut tapaavansa Larissan kaupungin keskustassa, pönäkkää setää esittävän patsaan alla. Kävellessään ystävykset harhautuvat oudolle sillalle, joka johtaa läheiselle saarelle - jonka tunnelmassa on jotain surullista ja pahaenteistä...

Oudon tiilitalon lisäksi Kauhujen saarelta löytyy yllättäen sammaloituneita kiviä. Pieni rapsutus paljastaa sammalen alta karmean totuuden: kyseessä on vanha hautausmaa! Mutta miksi kaikki sinne haudatut ovat niin nuoria? Ja tyttöjä?

Widmarkin dekkarisarja tarjoaa jännityksen lisäksi tietoa, tiedettä ja ennustuksiakin. Kauhujen saari keskittyy psykologiaan ja psykiatriaan.

David ja Larissa pääsevät todistamaan selvännäkemistä, yhteyttä vainajiin ja menneen herättämistä henkiin. Niiden viesti on järkyttävä: ihmiskokeita, aivoleikkauksia ja mielisairaiden kidutusta.

Kuka on kaupungin keskustan pönäkkä patsas? Voiko pahuus tavoittaa meidät lähes sadan vuoden jälkeenkin? Miksi sairaalassa tuntuu vielä selvä läsnäolon henki?

Piinallista jännitystä ja tärkeitä moraalisia pohdintoja hiukan yli sadassa sivussa.

(gerttu / Sivupiiri)

- - -

Davidin ja Larissan karmiva seikkailu alkaa aivan tavallisena lauantaina, kun ystävykset löytävät kotikaupunkinsa rannasta huonokuntoisen sillan. Silta johtaa saareen, jonka edustalle on pystytetty kuin houkutukseksi kyltti: PÄÄSY KIELLETTY. Aavemaiselta saarelta David ja Larissa löytävät oudon rykelmän sammaleisia hautakiviä. Saaressa on myös autiotalo, jossa on aikoinaan toiminut mielisairaala. Liittyvätkö haudat, talo ja saaren lohduton tunnelma jollakin tavalla yhteen? Omituinen yhteensattuma kietoo Davidin ja Larissan lopullisesti saaren pauloihin. Sympaattinen rouva Kropowski nimittäin esittää heille käsinukeilla näytelmän, joka kertoo mielenkiintoisia seikkoja saaren ja sen asukkaiden menneisyydestä. Nainen tuntuu myös tietävän täsmälleen, mitä Davidin ja Larissan päässä liikkuu! Saadakseen selville saaren salaisuuden Davidin ja Larissan on ehkä pakko palata kolkkoon mielisairaalaan. Ja se on kaikkea muuta kuin vaaratonta. Widmarkin varhaisnuorten dekkari tempaa heti mukaansa. Siinä on seikkailua, vauhtia ja hyppysellinen fantasiaa. Yllättäen esiin nousevat myös elämän suuret kysymykset ja tieteen tekemisen rajat. Mikä kaikki on sallittua?
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

186

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

134

Kääntäjä

Sarjamerkintä