Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Haavekauppias

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Haaveilussa on vaaransa…

Samin ja Liisan isoäiti Amalia katoaa pian sen jälkeen, kun hänen luonaan on nähty salaperäinen, silinteripäinen kellokauppias Severi Kukko. Samin kaverin Jonin perheellä on perinteikäs Wirtasen osto- ja myyntiliike ja sen kellarissa puuhaa ikäloppu Alpertti, Jonin albiino isoisä, joka tietää kaiken kelloista. Alpertin avulla lapset saavat kauhukseen selville, että Amalia on hankkinut pahaenteisen 13. hetken kellon ja matkannut syvästi kaipaamansa Matias-vainaan luo Haavekaupunkiin. Amalia-parka ei kuitenkaan tiedä, että Severi Kukolla on omat, hämärät motiivinsa, ja kolmikko saa käyttää kaiken rohkeutensa ja kekseliäisyytensä pelastaakseen isoäidin.

Talvinen tunnelma, pimeät ja kapeat kujat, häikäilemätön Haavekauppiaan hahmo ja kellojen mystinen maailma tuovat mieleen niin Dickensin Saiturin joulun kuin parin vuoden takaisen Hugo Cabret -menestysromaanin ja - elokuvan. Vauhdilla etenevä tarina vetoaa takuulla myös seikkailunjanoisiin poikiin.

Haavekauppias luo mielikuvitusta kutkuttavan toisen todellisuuden ja on vahvasti nuortenkirjallisuuden ajan hermolla.
(Karisto)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
148
Kustantaja