Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aloituskiekko

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Aloituskiekko on lähtölaukaus Hillasta ja Noorasta kertovaan sarjaan. Hilla pelaa jääkiekkoa, josta koulun pissikset saavat aihetta nälvimiseen. Paras ystävänsä Noora on puolestaan vammaisurheilija, joka pelaa pingistä jalkaproteesin avulla. Sarjassa käsitellään sukupuoleen ja vammaisuuteen liittyviä teemoja sekä esimerkiksi seksuaalista häirintää ja reilua peliä.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Jääkiekkoileva Hilla saa mahdollisuuden pelata oikeassa tyttöjoukkueessa. Mutta riittääkö hänellä taidot ja kunto moiseen? Voisiko jatkaa vieläkin pitemmälle? Hillan elämä heittää kerralla kunnon voltin.

Hilla on pelannut koko ikänsä jääkiekkoa poikien kanssa korttelikaukalossa. Hän ei ole koskaan ajatellutkaan menevänsä mihinkään joukkueeseen pelaamaan, mutta kun tilaisuus sattuu kohdalle, alkaa moinen mahdollisuus toki houkutella. Hilla pääsee Kiekkosusien D-junnuihin pelaamaan, ihan oikeaan tyttöporukkaan. Aluksi treenit pelottaa: onko hän tarpeeksi hyvä tai viekö hän kenties jonkun toisen paikan joukkueessa? Hilla yllättyy huomatessaan kuinka hyvä hän onkaan. Treenit sujuvat mallikkaasti ja peleissäkin hän onnistuu. Treenit ovat toisessa kaupungissa ja päivistä tulee välillä pitkiä. Hillan vanhemmat epäilevät tytön jaksamista, kun koulukin pitäisi hoitaa. Keväällä eteen aukeaa uusi mahdollisuus: Hilla voisi päästä Rinnehaan urheiluluokalle joukkuetovereittensa kanssa. Mutta miten onnistuisi päivittäinen kulkeminen 50 kilometrin päähän toiseen kaupunkiin? Ja miten kävisi Nooran, Hillan parhaan kaverin, jos hän jäisi yksin kotikaupunkiin pissisliigan kynsiin? Aloituskiekko on raikas tytöille suunnattu jääkiekosta kertova kirja, joka keskittyy urheilun lisäksi toki myös muihin teini-iän ongelmiin.

(Jenski / Sivupiiri)

- - -

Tyttökiekkoa! reipashenkinen, urheilullinen nuortensarja alkaa

Uusi romaanisarja seuraa kahden tytön, Hillan ja Nooran, matkaa kohti huippu-urheilua. Hilla pelaa korttelikiekkoa naapuruston jätkien kanssa ja Noora pöytätennistä – vammaisurheilijana, sillä hänen toinen jalkansa on proteesi. Molemmilla tytöillä on lahjoja enemmän kuin he itsekään ymmärtävät. Tärkeämpää on se, että tytöt pitävät yhdessä puoliaan koulun pissiksiä ja poikien vinoilua vastaan.

Aloituskiekossa Hilla ja Noora joutuvat tekemään ison päätöksen, jonka myötä kaveruus on katkolla ja urheilu alkaa ensi kertaa näyttää tavoitteelliselta. Mutta ei kai liian totiselta? Tätä problematiikkaa käsitellään hienosti ja vivahteikkaasti.

Helppolukuinen ja positiivinen varhaisnuorten sarja tuo kotimaiseen nuortenkirjallisuuteen kaivattuja, tuoreita tuulia: tyttökiekkoa ei ole ennen juurikaan käsitelty, vammaisurheilua vielä vähemmän.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

182

Kustantaja

Kieli