Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hiirenkuonoleipiä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pauli Hiiri asuu ystäviensä Peltisen ja koriste-enkeli Sandran kanssa pahvisessa kenkälaatikossa puutarhan perällä. Paulin on hankala tavata muita hiiriä, koska hän on hyvin allerginen juustolle. Juusto saa hänen takapuolensa muuttumaan siniseksi ja täysin karvattomaksi. Lisäksi hänen häntänsä vääntyy kysymysmerkin muotoiseksi.

Eräänä päivänä Pauli uskaltautuu ystävineen hiirten ravintolaan, joka on ihmisravintolan nurkassa, antiikkilipaston alla. He eivät löydä ruokalistalta sopivaa tilattavaa ja hiipivät ihmisten puolelle. Kauhukseen he huomaavat, että ravintolassa tarjoillaan hiirenkuonoleipiä. Hiirten keskuudessa liikkunut huhu on sittenkin totta!

Pauli päättää lopettaa tuon iljettävän touhun ja kerää kokoon hurjan hiirijengin. Jäljet johtavat pääministerin luokse ja sieltä salaiseen hiirenkuonotehtaaseen. Luvassa on huumoria ja huimaa menoa, kun hiiret ryhtyvät suoraan toimintaan.

(Minerva/Okariino)

- - -

Toimintaa ja hervotonta huumoria

Järkyttävää! Koko kaupungin hiiriä vavisuttanut huhu on totta: paikallisessa hienostoravintolassa syödään hiirenkuonoleipiä! Rohkea kolmikko –
Pauli Hiiri, enkelikuusenkoriste Sandra sekä pieni mutta pelottava Peltinen – aikoo tehdä lopun moisesta barbaarisesta mässäilystä. Apuun värvätään joukko lihaksikkaita ja tatuoituja kovishiiriä – ammattimainen iskuryhmä, joka toteuttaa huippusalaisen hyökkäyksen pahamaineiseen voileipätehtaaseen…

Hiirten maailmaan sijoitettu, hersyvästi kuvitettu lasten toimintajännäri! Hiirenkuonoleipiä on virkistävän anarkistinen lastenkirja, joka on tulvillaan kieli poskessa huumoria ja omalaatuisia henkilöhahmoja. Helppolukuinen ensiromaani sopii juuri lukemaan oppineille – etenkin pojille!

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

117

Kustantaja

Kääntäjä