Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Barrikadikesä

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
13-vuotiaan Mayan kesäloma alkaa sekavissa merkeissä, kun vanhempansa ovat päättäneet ilmoittaa koko perheen telkkarin tosi-tv-remppaohjelmaan, jotta rahattomalla perheellä olisi saumaa saada koti kuntoon. Julkisuutta vältelläkseen Maya lähtee lomareissulle pohjoiseen, jossa odottaa mielenosoituksissa heiluva radikaalimummo, paras ystävä ja kuvioita sotkee vielä uusi ihastuskin. Huumorilla kuorrutettu hyvän mielen kesätarina, jossa Maya ei hyydy odottamattomienkaan mutkien edessä.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

”Tsädäm, ihmiset. Tsä-däm!

Jotenkin olin tämän aavistanut mutta en ollut antanut itselleni lupaa uskoa siihen. Se oli niin älytöntä. Hirvittävän, puistattavan, hiuksiaraastavan älytöntä. Isä ja äiti aikoivat hakea Raaka remontti -ohjelmaan.”

13-vuotiaan Mayan elämä ei ole helppoa, kun vanhemmat ovat sellaisia kuin ovat: erittäin hyviä vääntämään elämän umpisolmuun. Talo pitäisi remontoida, mutta rahaa siihen ei liiemmin löydy, kun äiti haaveilee taiteilijaelämästä ja isä sai juuri kenkää YT-neuvotteujen tuloksena. Niinpä vanhemmat päättävät hakea uuteen reality-sarjaan, missä koko perheen kaikki kauheudet lätkäistäisiin kaikkien katsojien ruodittavaksi.

Maya pakenee pohjoiseen mummolaan ja pikkuserkkunsa Nooran luo, mutta ei elämä sielläkään sen helpompaa ole. Etenkään, kun mummo on kovin altis kiipeämään barrikadeille ja Nooran ihastus Reima onkin kiinnostunut Mayasta. Puhumattakaan siitä sotkusta, mikä syntyy, kun Reima katoaa...

(Gummerus)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
301
Kieli