Tikkumäen koirat

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kun Tikkumäelle otetaan vanhan tallikoira Topen seuraksi sekarotuinen koiranpentu Hippa, Iiris kavereineen pääsee hoitamaan sitä ja samalla lapset oppivat tärkeitä asioita koirien hoidosta. Minkä ikäisenä koiranpentu saa muuttaa uuteen kotiin? Entä miten pentu opetetaan sisäsiistiksi? Miksi koiran kanssa pitää leikkiä? Miten pentu oppii kulkemaan nätisti talutushihnassa? Seuratessaan Hipan kasvua ja kehitystä lapset näkevät miten paljon työtä oma lemmikki vaatii mutta toisaalta myös sen myös miten rakas perheenjäsen koirasta voi tulla.

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Iiris kavereineen pääsee hoitamaan Tikkumäen tallin ihanaa koiranpentua ja oppii monta tärkeää asiaa lemmikeistä: Minkä ikäisenä koiranpentu voi muuttaa uuteen kotiin? Miten pentu opetetaan sisäsiistiksi? Miksi koira tarvitsee virikkeitä? Miten pentu harjaantuu kulkemaan liikenteessä?

Kun Tikkumäelle otetaan vanhan tallikoira Topen seuraksi sekarotuinen koiranpentu Hippa, Iiris, Riku ja Riina pääsevät opettelemaan koiranhoitoa. Seuratessaan Hipan varttumista täysikasvuiseksi lapset näkevät, miten ihmeen rakas perheenjäsen koirasta voi tulla!

Kirjailija Reetta Niemelän ja kuvittaja Salla Savolaisen edellinen lastenkirja Tikkumäen talli sai hienon vastaanoton. Mainio tekijä pari tuntee koira- ja tallimaailman kuin omat taskunsa. Niemelä on saanut työstään Kaarina Helakisa- ja Savolainen Rudolf Koivu -palkinnon.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

36

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

35

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä