Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Luukaupunki

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
New Yorkin arkitodellisuuden kupeesta löytyy aivan toisenlainen maailma...

Clary Fray on ystävänsä Simonin kanssa Pandemonium-klubilla ja kiinnittää huomionsa erikoisen näköiseen, sinitukkaiseen poikaan. Poikaa seuraavat valkomekkoinen tumma kaunotar ja kaksi mustiin pukeutunutta poikaa. Joukkio päätyy suljettujen ovien taakse klubin syrjäiseen kolkkaan ja Clary menee uteliaisuuttaan perässä. Hän joutuu todistamaan sinitukkaisen pojan surman ja huomaa näkevänsä asioita, joita muut ihmiset, maallikot, eivät näe. Clary tutustuu Jace Waylandiin, varjometsästäjään, yhteen pojan surmaajista, ja saa tietää New Yorkin toisesta todellisuudesta. Tässä alamaailmassa pitävät juhliaan ja välillä taistelevatkin vampyyrit, ihmissudet ja haltijat.

Jace on huikaisevan komea ja myös huikaisevan ylimielinen taistelija, jonka tehtävänä on tappaa mm. demoneita. Tämän kultahiuksisen pojan ihoa koristavat riimut, jotka muuttavat muotoaan ja auttavat taisteluissa. Clary saa tietää näkökykynsä johtuvan sukujuuristaan. Hänen äitinsä on tiennyt alamaailmasta ja sen asukeista, mutta on pyytänyt velhon pyyhkimään Claryn muistin tyhjäksi tietyin väliajoin. Äiti on kadonnut kotoa, ja yhdessä Jacen ja Simonin kanssa Clary lähtee etsimään tätä. Matkan edetessä Clary kokee yllätyksiä, saa tietää paljastavia asioita menneisyydestään ja hänen suhteensa erityisesti Jaceen muuttuu aivan toisenlaiseksi kuin hän oli kuvitellut sen muuttuvan.

Kirja on Varjojen kaupungit-sarjan ensimmäinen osa.

(Päivi / Sivupiiri)

- - -

15-vuotias Clary Fray joutuu outojen tapahtumien todistajaksi, kun nuori poika surmataan newyorkilaisella klubilla. Clary huomaa näkevänsä asioita, joita muut eivät näe - ei edes hänen paras ystävänsä Simon.

Kun Claryn äiti katoaa mystisesti, alkaa tapahtua. Häikäisevän komea ja ylimielinen nuori varjometsästäjä Jace Wayland oppaanaan Clary sukeltaa yliluonnollisten olentojen alamaailmaan etsimään äitiään ja Muutoksen maljaa - voimaesineen joutuminen vääriin käsiin olisi kohtalokasta. Samalla Clary saa tietää itsestään ja äidistään asioita, jotka muuttavat hänen elämänsä lopullisesti.

(Otava)

- - -

Nuoren newyorkilaiskirjailijan Cassandra Claren esikoistrilogian kaksi ensimmäistä osaa nousivat heti ilmestyttyään New York Timesin bestseller-listalle.

(BTJ)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
526
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
443
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
Sarjan 1. osa. - 2. osa Tuhkakaupunki. - 3. osa Lasikaupunki. - 4. osa Langenneiden enkelten kaupunki. - 5. osa Kadotettujen sielujen kaupunki.
Ilmestymisaika
Sivumäärä
443
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
Sarjan 1. osa. - 2. osa Tuhkakaupunki. - 3. osa Lasikaupunki. - 4. osa Langenneiden enkelten kaupunki. - 5. osa Kadotettujen sielujen kaupunki.
Sarjamerkintä