Utare-Ursulan onnenapila

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Iloinen runotarina nälkäisestä Ursula-vasikasta, joka kirmaisee perhosen perässä niitylle. Retkestä tulee pienelle vasikalle iso seikkailu: vastaan tulevat esimerkiksi kyy, orvokki ja heinäsirkka. Ursula pääsee myös maistamaan voikukkaa, koiranputkea ja mansikkaa. Ruusu-emon luo palattua maistuu makea maito. Annastiina Syväjärven kesäinen kuvitus houkuttelee mukaan Ursulan retkelle.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

- - -

Ursula on reipas pikkuvasikka, joka lutkuttaa maitoa Ruusu-emonsa utareesta. Se alkaa kyllästyttää, sillä utelias Ursula on havainnut isojen syövän ihan muita herkkuja. Kesäniityltä löytyy kiinnostavia hajuja ja makuja, kasveja ja olioita. Värikkään perhosen perässä kirmatessaan Ruusu haukkaa ohimennen voikukkaa, maistaa mansikkaa ja tutustuu timoteihin. Eikä syötävä siihen lopu, Ursula huomaa ilokseen. Seikkailunsa päätteeksi Ursula tuo emolleen tuliaiseksi oikean onnenapilan. Pienten maailmaa ymmärtävä parivaljakko on Annastiina Syväjärven idean pohjalta kehitellyt veikeän tarinan utareruokinnasta luopuvasta Ursula-vasikasta ja hänen hyppelehtivästä polustaan kohti kiinteää ravintoa. Syväjärven retrohenkinen kuvitus on saanut rinnalleen Johanna Venhon vallattomasti kirmaavat säkeet. Värikkäät viivat, spiraalit ja selkeät linjat sekä lorujen rytmi aktivoivat pienen lukijan mieltä.

- - -

Ursula-vasikka houkuttelee vauvaikäistä siirtymään rintaruokinnasta kiinteään: ”Makujen maailmassa on muutakin kuin maitoa. Aktivoiva kuvitus, rytmikkäät lorut.

Ursula on reipas pikkuvasikka, jonka herkkua on Ruusu-emon utareistaan tarjoama maito.

Eräänä kesäpäivänä utelias Ursula löytää kokonaisen makujen maailman. Kirmatessaan niityllä perhosen perässä se tutustuu timoteihin, haukkaa voikukkaa, maistaa mansikkaa…

Utare-Ursulan onnenapila on pienten maailmaa ymmärtävä runomuotoinen, veikeä ja värikäs Ursula-vasikan alkutaipaleesta kohti kiinteää ravintoa.

(WSOY)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

25

Kustantaja