Bosse ja Nero Tuhkimon apureina

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Terrieripentu Bosse makaa tyynyllään päivän puuhista raukeana ja kuuntelee iltasatua Tuhkimosta. Kesken satua tapahtuu kummia: Bosse tipahtaa tyynyltä keskelle kesäistä kukkaniittyä. Takana on syksyinen kaupunki, ruokakuppi ja iltasatu ja edessä komea, ruusujen peittämä kartano - Tuhkimon koti!

Kartano on kuitenkin hiljainen ja ruusutkin nuutuneita, sillä ilkeän äitipuolen ja sisarpuolten kiusaaman Tuhkimon alakulo on levinnyt koko ympäristöön. Kartanon tienoilla Bosse törmää vanhaan tuttavaansa Neroon, viisaaseen koiraveijariin, ja yhdessä ne päättävät auttaa surun murtamaa tyttöä. Onnistuuko parivaljakko tuomaan ilon ja onnen takaisin Tuhkimon elämään?

Bosse ja Nero Tuhkimon apureina on viehkeä yhdistelmä klassista satumaailmaa ja koiramaista ilakointia. Lämpimän huumorin sävyttämää tarinaa elävöittävät kauniit, 1800-luvulta peräisin olevat Tuhkimo-piirustukset sekä leikkisät koirapotretit.

Teoksen graafisesta ilmeestä vastaa Jarkko Talonpoika ja valokuvat on ottanut Lauri Eriksson. Koirasankareiden seikkailuista on aiemmin luettu kirjasta Bosse ja Nero Kesäsaarella (2008).
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

51

Kustantaja

Kieli