Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Usva

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuvaamataidon opettajalla oli asiaa säästämisestä. Se oli jokaisen opettajan suosikkiteema sinä syksynä. Joka toinen aamunavaus sivusi asiaa.

- Olemme saaneet tarjouksen, kuten jokainen jo tietää, hän sanoi. - Tavaratalo lahjoittaa meille muun hyvän lisäksi piirrustustarvikkeita, jos pistämme luokkakuvaan nämä tavarataloa mainostavat t-paidat. Meillä ei ole...

Usva on Pilvenpiirtäjä, koska hän on 13-vuotiaaksi todella pitkä. Takana on lapsen elämä, nyt hän on 13-vuotias, eikä paras ystävä ole enää Kamilla, vaan Kamala on pahin vihollinen.

Keskellä kaupunkia kohoaa tavaratalo, jokaisen unelma. Siellä järjestetään syntymäpäiviä ja Usvakin menee Kamalan 13-vuotisjuhliin. Mutta Kamala on tehnyt Usvasta ohjelmanumeron ja
Usva huomaa kesken juhlien piilottelevansa tavaratalon eri kerroksissa. Kamalan kavereistakin on tullut vihollisia.

Keskellä tavaratalon uumenia Usva tapaa Puuman, pojan, jolla ei ole elämää tavaratalon ulkopuolella. Puuma tarvitsee apua, hän haluaa tavata Parantajan ja huomaamattaan Usva lupaa auttaa Puumaa. Mutta kuka on Parantaja ja mistä hänet löytää?

Usva törmää kaupungin huonomaineiseen juopporemmiin ja saa heiltä tukea. Kamala muuttuu yhtä pahemmaksi viholliseksi. Edes viattomat kulkukoirat eivät saa kulkea rauhassa Kamalan takia. Usva päättää taistella Kamalaa vastaan ja samalla etsiä Puumalle apua. Usva saa avukseen Kodakin, pojan joka muuttaa samaan taloon Usvaan kanssa. Kodak piilottelee perhettään ja Usva huomaa, että hänen perheensä onkin ihan ok, huolimatta urheiluhullusta äidistä.

Taistelu käy yhä tiiviimmäksi, voiko keneenkään enää luottaa?

Tässä kirjassa voi tapahtua ihan mitä tahansa. Kaikki tapahtuu kaupungissa, jonka keskellä on tavaratalo, kuten melkein jokaisessa Suomen kaupungissa. Mutta silti kirjassa mikään ei ole tavallista. Ei ainakaan 13-vuotiaan elämä.

Älä hämmästy, älä pelkää vaan tartu rohkeasti kirjaan ja tiedät 13-vuotiaan elämästä ja taistelusta paljon enemmän. Myös siitä, mitä on maaginen realismi.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Kaupungissa ei ole mitään niin vaikeaa kuin olla kolmetoistavuotias tyttö. Varsinkin jos on kiltiksi kasvanut, ja kasvanut muutenkin. Usvaa kutsutaan Pilvenpiirtäjäksi. Eräänä kesänä hän vain venähti kasaksi sääriä ja käsivarsia, pitkäraajaiseksi kummajaiseksi. Taakse jäivät barbileikit ja paras ystävä Kamilla, josta on tullut Usvan pahin vihollinen.

Kaupungin keskellä kohoaa kultaa ja eksoottisia tuoksuja sykkivä Tavaratalo, jonka houkuttelevassa tavaramaailmassa pidetään Kamillan 13-vuotissynttärit. Usva huomaa muuttuneensa juhlien vieraasta ohjelmanumeroksi, ja piiloutuessaan juhlavierailta tapaa albiinopoika Puuman, joka etsii salaperäistä Parantajaa. Kaduilla päivystävät ikuisesti kolmetoistavuotiaat sotilaat tietävät mistä Parantajan löytää.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

375

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja