Isä, ostetaan kesämökki

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pentti Ruusumäki katselee huvikseen tietokoneestaan myynnissä olevia kesämökkejä. "Kaikkia vinoja töllejä täällä myydäänkin. Katsokaa nyt, sata tonnia tuommoisesta lautakasasta!" Lapset, Väinö, Ossi ja pikkuinen Annamari, päättävät selvittää mistä oikein on kysymys.

Kun isä käy vessassa, pikku Annamari napsauttaa Osta heti -painiketta. Sitten onkin jo lähdettävä tutustumaan uuteen kesämökkiin. Perillä isän epäilykset saavat heti vahvistusta. Luvatusta rinnetontista ei ole tietoakaan, kaivo on rutikuiva, järvi näyttää hiipineen jonnekin ja kaikesta päätellen saunassa asustelee joku. Lasten mielestä mökki on huippujuttu.

Ja kun kesän lopulla linnut valmistautuvat muuttoon, Ruusumäen kesämökki pääsee maailmanlaajuisen luonnonnäytelmän keskeisimpään rooliin.

Isä, ostetaan kesämökki! on viides valloittava tarina Markus Majaluoman kuvittamassa ja kirjoittamassa Isä-sarjassa. Ruusumäen perheestä kerrotaan myös kirjoissa Isä, lähdetään saareen!, Isä, lähdetään sieneen!, Isä, rakennetaan maja! ja Isä, koska joulupukki tulee?

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

33

Kustantaja

Kieli