Ruoalla ei saa leikkiä

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Miten kävi mummolle, joka leikkasi raastinraudalla porkkanaa eikä ymmärtänyt lopettaa ajoissa? Myytiinkö kaupan hyllylle nukahtanut mies asiakkaalle makkarana? Kuinka päättyivät vaarin synttärit, kun päivänsankari innostui syömään koko täytekakun kynttilöineen päivineen?
Ruoalla ei saa leikkiä on lyhyiden, absurdien tarinoiden kokoelma, jossa mennään rohkeasti varoituksilla ja kieltotauluilla varustetulle alueelle. Jutuissa ei tehdä pilkkaa ruoasta, vaan viedään asiaan liittyvät tabut ja ennakkoluulot niin pitkälle kuin mahdollista: ruoan kanssa leikkiessä voi todellakin käydä huonosti, joskus jopa kalpaten. Kaukana ovat kokkiohjelmien kevyet vaihtoehdot ja suussa sulavat jälkiruokavinkit - nyt kerrotaan ketsupit seisauttavia juttuja kyökin puolelta ja kattiloiden pohjilta!

Jukka Laajarinne (s. 1970) on kiitetyissä lasten- ja nuortenkirjoissaan kirjoittanut monelle eri ikäryhmälle, ja kirjailijana hän on osoittanut taitonsa useammankin lajityypin parissa. Kokeilunhalua löytyy myös uudesta tarinakokoelmasta, jonka kastikkeena tarjoillaan hurjaa huumoria ja hiukset pystyyn nostattavia tunnelmakuvia.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja