Yhdeksän porilaista

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pete ja Patteri keksivät taskurahahuolia pohtiessaan ryhtyä myymään porilaishampurilaisia historian kaupunkilaisille. Niinpä vain rakentamaan vanhasta leikkuupuimurista ja jääkaapista aikakone, porilaishampurilaiset jääkaappiin ja matkaan aina jääkauden jälkeiselle ajalle! Paluu historian hämärästä alkaa kotikaupunkia etsien.

Peten ja Patterin matkan jälkeen yhdeksän porilaista on vaihdettu yhdeksään historian esineeseen. Kun nämä esineet on luovutettu museon kokoelmiin, onkin aika nauttia nykyajan ihmeistä. Kuvakirja Yhdeksän porilaista johdattaa lapsia maamme historiaan. Pienet tietolaatikot evästävät lukijoita erään suomalaisen kaupungin moninaisiin vaiheisiin, kaupungin, joka rakennettiin meren äärelle, mutta jolta meri katosi yhä uudelleen.

"Hyvää 450-vuotissyntymäpäivää, Pori!" toivottavat Pete ja Patteri sekä kaikki heidän aikamatkallaan tapaamansa historian porilaiset. Yhdeksän porilaista on Porin 450-vuotisjuhlavuoden 2008 kunniaksi tehty kuva- ja seikkailukirja niin kouluikäisille kuin muillekin entisille ja nykyisille porilaisille.

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

39

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Porin kaupungin 450-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehty kirja