Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Poika ja mekko

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
12-vuotias Dennis asuu äijätaloudessa rekkakuski-isänsä ja isoveljensä kanssa. Dennis on koulun jalkapallojoukkueen maalitykki, mutta hän lukee myös salaa Vogue-lehteä, ja on kiinnostunut muodista. Kun Dennis ystävystyy yllättäen koulun cooleimman tytön, Lisan kanssa kaikki muuttuu ja lopulta päätyy Dennis kouluun tytöksi naamioituna Lisan suunnittelemassa paljettiluomuksessa. Käry käy ja rangaistukseksi Dennis erotetään koulusta ja jalkapallojoukkueesta. Kotonakaan ei oikein ymmärrystä heru. Onneksi on ystäviä jotka tajuavat mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -


Kirjassa pohditaan sukupuolirooleja ja niiden liittyvä stereotypioita. Kirja herättää hilpeyttä, mutta sisältää myös isoja asioita.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Vastustamatonta brittihuumoria!

Hauskassa ja viisaassa lastenromaanissa on kosolti huumoria, hienosti kehittyvät päähenkilöt ja ennakkoluuloton, lämminhenkinen ote. Naurusta pärskien ja kyyneleenkin pyyhkäisten lukija tajuaa, että jokaisella on todella lupa olla oma itsensä.

12-vuotias Dennis asuu kolmisin rekkakuski-isänsä ja isoveljensä kanssa, ja häntä kiinnostavat monet erilaiset asiat. Hyvin erilaiset. Dennis on nimittäin koulun jalkapallojoukkueen maalitykki, mutta hänen sisällään asuu pieni esteetikko. Hän lukee salaa Vogue-lehteä, ja on hyvin perillä naisten vaatteista ja muodinluojista. Denniksen koko elämä muuttuu, kun hän ystävystyy jälki-istunnossa koulun cooleimman tytön, Lisan kanssa. Syntyy paljon melua mekosta, kun Lisa vie Denniksen kouluun ihanassa paljettiluomuksessa; hän esittää ranskalaista vaihto-oppilasta nimeltään Denise. Lopulta Dennis paljastuu ja hänet erotetaan koulusta. Mutta mikä neuvoksi, kun tärkeä jalkapallo-ottelu lähestyy ja avainpelaajaa tarvittaisiin? Mukana menossa on myös edellisestä kirjasta tuttu, vinkeä kulmakauppias Raj.

(Tammi)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
220
Kustantaja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
163
Kustantaja
Kääntäjä