Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Poika ja mekko

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

12-vuotias Dennis asuu äijätaloudessa rekkakuski-isänsä ja isoveljensä kanssa. Dennis on koulun jalkapallojoukkueen maalitykki, mutta hän lukee myös salaa Vogue-lehteä, ja on kiinnostunut muodista. Kun Dennis ystävystyy yllättäen koulun cooleimman tytön, Lisan kanssa kaikki muuttuu ja lopulta päätyy Dennis kouluun tytöksi naamioituna Lisan suunnittelemassa paljettiluomuksessa. Käry käy ja rangaistukseksi Dennis erotetään koulusta ja jalkapallojoukkueesta. Kotonakaan ei oikein ymmärrystä heru. Onneksi on ystäviä jotka tajuavat mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -


Kirjassa pohditaan sukupuolirooleja ja niiden liittyvä stereotypioita. Kirja herättää hilpeyttä, mutta sisältää myös isoja asioita.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Vastustamatonta brittihuumoria!

Hauskassa ja viisaassa lastenromaanissa on kosolti huumoria, hienosti kehittyvät päähenkilöt ja ennakkoluuloton, lämminhenkinen ote. Naurusta pärskien ja kyyneleenkin pyyhkäisten lukija tajuaa, että jokaisella on todella lupa olla oma itsensä.

12-vuotias Dennis asuu kolmisin rekkakuski-isänsä ja isoveljensä kanssa, ja häntä kiinnostavat monet erilaiset asiat. Hyvin erilaiset. Dennis on nimittäin koulun jalkapallojoukkueen maalitykki, mutta hänen sisällään asuu pieni esteetikko. Hän lukee salaa Vogue-lehteä, ja on hyvin perillä naisten vaatteista ja muodinluojista. Denniksen koko elämä muuttuu, kun hän ystävystyy jälki-istunnossa koulun cooleimman tytön, Lisan kanssa. Syntyy paljon melua mekosta, kun Lisa vie Denniksen kouluun ihanassa paljettiluomuksessa; hän esittää ranskalaista vaihto-oppilasta nimeltään Denise. Lopulta Dennis paljastuu ja hänet erotetaan koulusta. Mutta mikä neuvoksi, kun tärkeä jalkapallo-ottelu lähestyy ja avainpelaajaa tarvittaisiin? Mukana menossa on myös edellisestä kirjasta tuttu, vinkeä kulmakauppias Raj.

(Tammi)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

163

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä