Kaunis pikkuveli

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Siirin uusi pikkuveli on hassunnäköinen - hänellä ei ole turkissaan pilkkuja niin kuin kaikilla muilla, vaan raitoja! Eikä hän osaa samanlaisia temppujakaan kuin naapurin Mollin pikkuveli. Oikeastaan Siiri haluaisi vaihtaa pikkuveljensä samanlaiseen kuin muilla. Äiti ja isä sanovat, että Simo on kaunis, vaikka onkin erilainen kuin muut. Vähän asiaa mietittyään Siiri on samaa mieltä. Tämä lämminhenkinen tarina sopii erityisen hyvin isoillesiskoille ja -veljille.

(Kustannus-Mäkelä)

- - -

Perheeseen odotetaan toista lasta ja Siiri on innoissaan. Kun Simo syntyy, se onkin erilainen kuin muut: se on raidallinen vaikka muut ovat pilkullisia. Siiriä pikkuveljen erilaisuus häiritsee, ja hän häpeää kun ajattelee että muut tuijottavat ja nauravat. Simo vain hymyilee ja lähettää lentosuukkoja.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Siirin uusi pikkuveli, Simo, on ihan erilainen kuin muut. Simolla on raitoja ja kaikilla muilla pilkkuja. Siiriä hävettää ja hän haluaisi palauttaa koko vauvan.Mutta hymyilevä ja suloinen pikkuveli saa pian Siirinkin sydämem heltymään. "Hän on kaunis kuin sateenkaari", sanoo Siiri ystävilleen esitellessään ylpeänä uutta veljeään.

(Kuvakirjatietokanta Kirjavainen)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

25

Kääntäjä