Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Manalan mylly

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kalevalaan perustuva Manalan mylly on nuorille suunnattu fantasiaromaani, joka vie lukijan muinaiseen Pohjolaan ja herättää tutun tarinan uudella tavalla eloon. Tästä Louhesta ja tällaisista Pohjan neidoista et ole ennen kuullut! Noitia, haltioita ja jumalia vilisevän maailman ehdoton tähti on luonto, kun taas ihmisten ajattelulle ja toimille saa vähän väliä nauraa.

Kevät tuo Sarajasmeren rannalla kohoavalle Pohjolan linnavuorelle pahoin ruhjoutuneen Väinämöisen, jonka Louhi hoitaa vanhimpien tyttäriensä avulla kuntoon. Palkkioksi kotimatkastaan Kalevalan valtias lupaa pohjalaisille ihmeellisen myllyn, joka jauhaa loputtomasti jauhoja, suolaa ja kultaa. Mitä ihmettä hän oikein juonii?

Louhen nuorin tytär, ilkikurinen 14-vuotias Tiku, aavistaa pahaa. Samalla kun hän etsii noitavoimiaan ja ystävystyy eriskummallisen merihirviön kanssa, hän huomaa, että on olemassa jotakin vielä kurjempaa kuin kaksi täydellisyyttä hipovaa sisarta. Keskisen elämä uhkaa tuhoutua, kun kulta muuttaa pedoiksi nekin, jotka eivät kykene muodonmuutoksiin. On siis ihan pakko tarttua toimeen.

(Myllylahti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

287

Kustantaja

Kieli