Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Königsberg kestää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kesällä 1944 Kolmas valtakunta perääntyy kaikkialla. Itärintama on murskautumassa puna-armeijan vyöryyn ja Berliiniä pommitetaan päivittäin. Tässä tilanteessa Sicherheitsdienstin majuri Kurt Kress joutuu miettimään valintojaan. Viimeisen veljen kaatuminen sinetöi hänen päätöksensä. Hän liittyy vastarintaliikkeeseen, jonka tavoitteena on irrottaa Saksa sodasta ja liittää se takaisin länsimaisten humanistisia arvoja kunnoittavien kansakuntien joukkoon. Tuon päämäärän saavuttaminen vaatii kuitenkin rajuja toimia.

Jaakko Wileniuksen Königsberg kestää on analyyttinen ja viihdyttävä vaihtoehtohistoria Toisen maailmansodan viimeisestä vuodesta Euroopassa. Hitlerin salamurha ja vallankaappaus ovat vasta alkusoittoa. Kuinka kymmenen vuoden valheet ja propaganda saadaan pyyhittyä saksalaisten mielistä, jotta he tottelisivat uutta johtoa? Ja kuinka länsivallat saadaan hyväksymään erillisrauha, Puola ymmärtämään, ettei Saksa ole enää vihollinen, Romania, Unkari ja Bulgaria pysymään rintamassa…

Kaikki tämä Saksan uuden johdon olisi saatava aikaiseksi parissa kuukaudessa, sillä puna-armeijan joukot lähestyvät jo Itä-Preussia. – Samalla tavoin kuin Venäjän joukot Severodonetskia ja Harkovaa, kesällä 2022.

Königsberg kestää on kirja sodasta ja sodan dynamiikasta, joka on muuttunut 80 vuodessa vähemmän kuin uskommekaan. Se on kirja sodasta – ja rauhan mahdollisuudesta.

(Aarni)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

vaihtoehtohistoria toisen maailmansodan lopputapahtumista Euroopassa 1944-1945

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

592

Kustantaja

Kieli