Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Telttaretki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Uudelle vuosikymmenelle astunut Suomi pysähtyy helluntain shokkiuutiseen: telttailevista nuorista kolme on löydetty raa'asti surmattuina kesäiseltä järveltä ja neljäs taistelee elämästään sairaalassa. Poliisi käynnistää ennennäkemättömän ajojahdin.

Tässä teoksessa kirjailija ottaa käyttöön rikoskirjallisuudessamme harvinaisen kerrontamuodon. Telttaretki koostuu fiktiivisistä haastatteluista, joissa ääneen pääsevät mm. silminnäkijät, rikostutkijat, uhrien läheiset, murhakylän asukkaat ja jopa kokenut selvänäkijä. Ne luovat tutunomaiseen perustarinaan täysin uuden lähestymiskulman, ja lukija huomaa pian pohtivansa, olisiko pienet osaset sopivasti yhdistelemällä sittenkin mahdollista vielä loksauttaa rikospalapeli kohdilleen.

Liki puoli vuosisataa kolmoismurhan jälkeen haastattelu-urakkaan ryhtyy kirjan minäkertoja, poliisiammattikorkeakoulussa opinnäytetyötään tekevä opiskelija.

Sitten kirjailija lisää tarinaan kierroksia, ja rikoksen pohdinta suuntaa julkisuudelta täysin piiloon jääneeseen tutkintalinjaan, joka alkaa tuntua kirjan edetessä yhä uskomattomammalta: "Miksi ihmeessä tästä ei ole ennen puhuttu yhtään mitään?"

Telttaretki on poikkeuksellinen kirja, faktan ja fiktion kudelma, jossa inspiraationa ja lähteenä on käytetty mm. julkistettuja poliisitutkintadokumentteja, oikeuslääkäreiden lausuntoja sekä aikansa lehti-, radio- ja TV-reportaaseja."

(BoD)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

lopputyönä kolmoismurha

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

188

Kieli