Florian & Griselda

Tyyppi

kuvakirjat

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kiira kirmaa, monistaa: pumput, ruuvit, mutterit lokasuojat, laakerit puolat ynnä venttiilit kolisevasta kasasta kroolaa karkuun Griselda!

Lelunrakentaja Florian ja mekaanikko Griselda ovat kumpikin työn touhussa kaksikon yhteisessä kodissa. Florian kokoaa nukkeja ja ompelee nalleja, Griselda taas kunnostaa polkupyöriä. Kiirettä pitää, eikä hauskanpidolle jää aikaa.

Eräänä päivänä keittiö täyttyy maitovaahdosta ja nukenpäät ja polkupyörien osat alkavat monistua. Postiluukusta on pujahtanut sisään pieni peikko nimeltä Kiira! Pian kaaos valtaa koko kodin ja nukenraajat tursuavat ikkunoista.

Florian ja Griselda käyvät etsimään kummaa kujeilijaa. Sitten pitää vielä selvittää, kuinka Kiira-peikko kesytetään - ja miksi pieni taikaotus riehuu!

Aikuisten romaaneistaan tunnetun Anu Kaajan ensimmäisessä lastenkirjassa koetaan liiallisen kiireen seuraukset. Kirjan hauskat lorut ovat täynnä kielellistä ilottelua. Nukketeatteritaiteilija Lee Lahikainen on luonut teoksen ainutlaatuiset kuvitukset paperiteatterin keinoin. Rosoisen romanttisessa kokonaisuudessa on ripaus Tim Burtonin elokuvien henkeä.

(S & S)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kerrostalosatu

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

30

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Teksti: Anu Kaaja ; kuvitus: Lee Lahikainen.