Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lukitun oven takana

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pöltsi muuttaa Humpulan kaupunkiin, ja tapaa siellä vastapäisessä talossa asuvan Pultin. He huomaavat, että ympäriltä alkaa mystisellä tavalla kadota yhtä ja toista. Kuka kumma haluaa varastaa omituisia tavaroita, joiden ei luulisi yleensä varkaita kiinnostavan? Kuka vie kengät kaupunginjohtajan jalasta? Tai puistonpenkin, tai koiran? Asia kaipaa pikaista selvittämistä. Tähän tarpeeseen reagoidaan välittömästi perustamalla etsiväkaverukset Pultti ja Pöltsi, jotka saman tien ottavat tapauksen tutkintaan.

Seuraa monenlaisia käänteitä, ja merkilliset tapahtumat seuraavat toisiaan. Kumpikaan ei alussa voinut uskoa, millaisten tapahtumien keskipisteeseen etsiväkaverukset lopulta joutuvat. Onneksi apuna ovat Humpulan mainiot poliisivoimat, konstaapelit Hydson ja Mäkäräinen (herhiläisenä kimpussa). Tapahtumien kulkuun puuttuu omalla tavallaan myös alati valveilla oleva vartiointiliike Nokonen & Tirsa.

Etsiväkaverusten reipasotteiset tutkimukset tarjoavat kaiken ikäisille lukijoille jännitystä, mutta myös huumoria ja tilannekomiikkaa. Oman mausteensa kirjaan tuovat mielenkiintoiset henkilöhahmot.

(Bod)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

nuorisodekkari

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

152

Kieli

Sarjamerkintä