Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Giljotiini

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Milloin tiesin, että tarkoitukseni on sytyttää tulia, levittää tuhoa ympärilleni?"

Giljotiini on eurooppalainen aikalaisromaani ääriliikkeistä, nuoruudesta ja pakkomielteisestä halusta muuttaa maailmaa. Aatteista levottomassa Pariisissa asuva Mikael on mukana suunnittelemassa poliittisesti motivoitunutta terrori-iskua Sciences Po -korkeakouluun. Hän haluaa ajaa eurooppalaisen yhteiskunnan sotaa muistuttavaan tilaan, joka vuorostaan loisi mahdollisuuden muutokselle kohti parempaa maailmaa. Mikaelin sisar Sofia elää Helsingissä, hänkin on vahva idealista, mutta etsii rauhanomaisia keinoja muuttaa maailmaa. Sofia haluaa rakentaa toivoa tulevaisuudesta taiteen avulla.

Joonas Kallonen luo kuvauksen eurooppalaisten nuorten aikuisten mielialoista ja pyrkimyksistä löytää identiteettinsä. Giljotiinissa Kallonen yhdistelee perinteistä romaanikerrontaa, aikaamme kiinnittyvää esseistiikkaa ja energistä tajunnanvirtaa.

Joonas Kallonen tutkii esikoisromaanissaan kahta hyvin erilaista tapaa kurottaa kohti muutosta: terrorismia ja taidetta. Giljotiini on kertomus toivosta ja muutosvoimasta, tarina sisaruksista, joiden unelmat törmäävät kohtalokkaana päivänä keskellä Euroopan 2020-luvun murrosta.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

445

Kustantaja