Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Moldovalainen pajatso

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Toimittaja Anna Soldan seuraa uteliaana venäläisten liikemiesten retkeilyä Helsingin ja Espoon rannoilla. Erityisesti häntä kiinnostaa liikemiesten vieras, moldovalainen miljardööri Leon Edel, joka on tunnettu toimija harmaan talouden seurapiireissä.

Monitoimimies Matts Söderberg on myös lukenut iltapäivälehden uutisen varakkaista veneilijöistä ja on varma, että nämä ovat tulleet kampittamaan hänen hankettaan rakentaa meritunneli Tallinnasta Helsinkiin. Talousrikoksia tutkiva komisariokin kiinnostuu asiasta. Hän saa kuulla virolaiselta kollegaltaan vilkkaasta liikehdinnästä kilpailevien tunnelisuunnitelmien ympärillä.

Pian alkaa monelta suunnalta tihkua tietoja valtavista rakennusurakoista, joilla on yksi yhteinen piirre: rahaa liikkuu runsain mitoin, mutta mitään konkreettista ei näytä syntyvän. Anna Soldan kollegoineen ja Europolin talousrikosryhmä alkavat tutkia tätä ilmiötä tiiviisti.

Samaan aikaan talouskähmijöiden salaperäinen kummisetä kutoo verkkoaan, jolla hän aikoo kalastella bisneskumppaniensa apajilta satojen miljoonien saaliin.

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

pimeän rahan hämärät polut : romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

272

Kieli