Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yö ilman todistajia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kulttikirjailija Stewart Homen värikäs kuvaus 1960-luvun vastakulttuurista perustuu osittain kirjailijan äidin päiväkirjoihin ja paljastaa, miten svengaavan Lontoon toiveikkuus muuttui nihilismiksi ja riippuvuudeksi kovista huumeista.

Lontooseen 60-luvun alussa saapunut kirjan 16-vuotias kertoja Jilly O’Sullivan ryhtyy korkealuokkaiseksi prostituoiduksi ja pääsee mukaan vielä tuolloin pienen piirin skeneen, jonka jäsenillä svengasi ennen muita lontoolaisia. Hippien ilmestyessä Lontoon kaduille Jilly ei seurustellut pelkästään slummien vuokraisäntien, gangsterien ja mustan vallan aktivistien vaan myös Alexander Trocchin, Brian Jonesin, Michael Reevesin ja John Lennonin kaltaisten kuuluisuuksien kanssa.

Happoa nappaillut Jilly halusi sisäavaruuden kosmonautiksi, mutta helpotti paluuta maan pinnalle heroiinilla kohtalokkain seurauksin. Yhtä lailla hindugurujen ja mystikoiden, korruptoituneiden poliisien ja dekadenttien aristokraattien maailmassa pyörinyt Jilly eli täysillä ja tunsi alan toimijat. Rauhanliikkeessä aloittaneen nuoren beatnikin 1970-luvun lopulla kuolemaan päättynyt elämä kertoo niiden Lontoon kukkaislasten murheellisen tarinan, jotka kieltäytyivät luopumasta hedonistisesta asenteestaan vielä silloinkin, kun bileet olivat lopullisesti ohi.

(Kovasana)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

336

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Oikea valmistuspaikka: Tallinn, Viro.

Ensimmäinen julkaisu

kyllä