Hännänkääntötemppu

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sannalla on suuri salaisuus. Hänelle on kasvanut häntä! Sillä voi rapsuttaa korvaa tai sulkea oven perässään. Sen voi kääriä ympärilleen illalla ja sille pystyy puhumaan päivän surut. Ja sen kanssa saattaa vaikka tanssia villisti ja pitää hauskaa. Mutta se pitää piilottaa kaikilta. Eräänä päivänä Sanna odottaa äitiä kotiin. Rappukäytävä rapisee ja ovi kolahtaa, mutta sisään tuleekin jotain ihan muuta kuin äiti...

Yllätyksellinen, mystisen kiehtova tarina kertoo mielikuvituksen lennosta ja omien voimien löytämisestä. Esikoiskirjailija Hertta Vierulan upea teksti saa tulkintansa kiitetyn kuvittajan, Teemu Juhanin kynästä. Hännänkääntötemppu sai kunniamaininnan Kariston kuvakirjakilpailussa vuonna 2017.

Hertta Vierula on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja. Teemu Juhani on Helsingissä asuva kuvittaja, jonka ensimmäinen lastenkirjakuvitus oli Magdalena Hain Kurnivamahainen kissa. Kirja voitti Tulenkantaja-palkinnon, oli ehdolla Lydecken-palkinnolle, Runeberg Junior -palkinnolle sekä Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnolle.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

31

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja

Lisätietoja

Teksti: Hertta Vierula ; kuvitus ja taitto: Teemu Juhani.