Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paras yllätys ikinä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Paras yllätys ikinä! on Eemun tarinoita ‑sarjan kolmas osa. Sarjassa alakouluikäinen Eemu kertoo omasta elämästään tavalla, johon lukijan on helppo samastua. Kirjasarja on saanut hyvää palautetta sekä visuaalisesta ilmeestään että helposti luettavasta tekstistään, jonka parissa aloittelevakin lukija voi saada onnistuneen lukukokemuksen. Eemu-pojan kommellukset sopivat myös tyttöjen luettavaksi.

Paras yllätys ikinä! tuo lukijan seuraan tutut henkilöt, Eemun sisaruksineen ja koulukavereineen. Tällä kertaa Nyrkki-Taisto on esillä aikaisempaa enemmän, sillä hän aiheuttaa sekä huolta että iloa koko luokalle. Eemukin joutuu pohtimaan, mitä hän ja muut Nyrkki-Taistosta oikein ajattelevat.

Kirjan alussa äiti vihjaa ”keltaisesta yllätyksestä”, joka Eemua odottaa. Vihjeistä huolimatta Eemu ei keksi, mikä yllätys on, eikä hän asiaa aina muistakaan, kun vähän väliä tapahtuu noloja, jänniä tai kamaliakin asioita. Pelottavat ja kiusalliset tilanteet ratkeavat kuitenkin onnellisesti, ja lopulta suuri salaisuuskin selviää. Silloin Eemu oivaltaa, että äidin lupaama yllätys on paras yllätys ikinä!

(Myllylahti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

229

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä