Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kujanjuoksu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

On marraskuun viimeinen päivä 2017, varhain aamuyöllä. Itsenäisen Suomen 100-vuotispäivään ja / -juhliin on enää kuusi päivää. Niitä juhlia ei vietetä. Yliäänikoneiden kantamien neutronipommien ketjun tarkalleen samanaikainen räjäyttäminen Suomen yllä saa aikaan vahvan sähkömagneettisen pulssin. Pulssi saa kaiken sähköisen toiminnan maassa sekaisin. Maa halvaantuu. Myös kaikki sotilastekniikka. Heti pulssin perään saapuu idästä valtava lentokonearmada. Kahdessa päivässä on maa tiukassa venäläiskontrollissa.

Itsenäisyys näyttää olevan lopullisesti mennyttä. Myös kansalaiset alkavat, useat hammasta purren, tyytyä tähän kohtaloon. Tottumista nopeuttaa ja helpottaa venäläisten psykologisesti nerokas, hyvin ystävällinen ihmisten kohtelu. Vain miehitystä vastustavia sissejä perheineen kohdellaan raakalaismaisesti. Pekka Kari, Naton joukoissa toimiva, siviilityönään poliisiupseeri Etelä-Espanjasta lähtee, Naton taustalla tukemana, pelastamaan synnyinmaataan miehityksen alta. Helteisen kesäkuun päivän aamuna vuonna 2018 Pekka matkustaa Aurinkorannikon Fuengirolasta junalla Malagan lentoasemalle taskussaan lentolippu Helsinkiin.

Alkaa miehen kujanjuoksu läpi Euroopan Suomeen ja tavoitteena hengissä myös takaisin Espanjaan Naton suojiin. Mukana tulomatkalla olisi myös erä uudessa keksinnössä tarvittavasta raaka-aineesta, joka mullistaisi sotilaitten suojautumisen. Se myös mahdollistaisi Suomen vapautumisen takaisin itsenäiseksi valtioksi.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

443