Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kerettiläinen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sodanjälkeinen Suomi on ryhtymässä jälleenrakentamaan itseään, maksamaan sotakorvauksia, asuttamaan karjalaisia sekä rankaisemaan sotasyyllisiä ja asekätkijöitä. Tässä epävarmuuden ilmapiirissä neuvottomia ovat myös tavalliset ihmiset, ja oikean ja väärän raja saattaa hämärtyä monessakin mielessä.

Poliittisten äärilaitojen ajatukset ja tavoitteet ovat kaukana toisistaan, ja Helsingin keskustassa tapahtunut miestappokin näyttää osin sen takia jäävän selvittämättä. Murhasta epäilty pakenee Lappiin asti, mutta itseään hän ei kuitenkaan pääse pakoon. Kun asiat vihdoin selviävät, vastakkain joutuvat sekä vanhat asenteet että monet itsestäänselvyydet.

Romaanin keskiössä on satakuntalaisen pienviljelijän työläispoika, Kerettiläinen, jonka toiminnan ja ajattelun kehitystä romaani myös seuraa. Siinä ohessa mukana kulkevat syyllisyyden ja syyttömyyden, pelon ja pelottomuuden sekä rakkauden ja vihan ikiaikaiset elementit.

Kirjailija Jari Rusanen (s. 1950, Kajaani) on Savonlinnassa asuva eläkkeellä oleva historianopettaja. Kerettiläinen on hänen toinen historiallinen jännitysromaaninsa.

(Kvaliti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kustantaja

Kieli

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kustantaja

Kieli