Luottamusmies ja paikallinen sopiminen

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Paikallisen sopimisen tausta on 1900-luvun alkupuolella. Silloin työntekijät olivat vihdoin järjestäytyneet monilla työpaikoilla riittävästi, jotta työehdoista päästiin neuvottelemaan suunnitelmallisesti. Näyttää siltä, että alakohtaisista työehtosopimuksista ollaan siirtymässä takaisin työpaikkatason sopimiseen. Tällöin paikallinen sopiminen ei enää tarkoita pieniä tarkennuksia alakohtaisiin työehtosopimuksiin, vaan sitä, että kaikesta sovitaan työpaikalla. Työntekijän tukena on enää työlainsäädäntö. Onneksi on supersankari Luottamusmies! Supersankarisarjakuvaestetiikkaa hyödyntävä sarjakuva avaa syitä, seurauksia ja merkityksiä. Teos soveltuu luettavaksi neuvotteluun valmistautuessa, sopimusten tekemisen tueksi sekä kursseille oppimateriaaliksi.

Toteutuksesta vastaa sarjakuvapiirtäjä Aiju Salminen. Sisällön tuottaa Työväen Sivistysliitto ja usean ammattiliiton paikallisen sopimuksen asiantuntijoista koostuva työryhmä.

(Into)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

voimmeko vaikuttaa tulevaisuuteen

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

12

Lisätietoja

Kannessa myös: Työväen sivistysliitto ylpeänä esittää.

Piirros ja käsikirjoitus: Aiju Salminen ; avustava käsikirjoitus ja fact checking: Maria Rytkönen & Kirsi Mäki ; asiantuntijat: Toni Åman, Markku Lihavainen, Eero Juhonen, Timo Lehto, Tiina Sulin