Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ukkosenjohdatin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nelikymppinen Eero on tienhaarassa: suhde pitkäaikaiseen tyttöystävään on päättynyt, nuoruudenystävä kuolee, työpaikalla mättää ihan kaikki. Veli aloittaa uuden kierroksen, vaikka Eero ei ole aloittanut vielä ensimmäistäkään. Eerosta tuntuu, että muille sattuu ja tapahtuu, ja hän vain ottaa toisten myrskyt vastaan.

Sitten hänen silmänsä avautuvat: duunin toimenpidevaroaikaluettelot saavat kyytiä, kun hän rakastuu erikoiseen kirjastonhoitaja Anniin.

Kun Eero oli lapsi, salama löi isoisää heinähangon välityksellä. Mielikuva pellolle kuolevasta isoisästä seuraa Eeroa aikuisuuteen. Iskeekö salama häneenkin? Onko hänen roolinsa ottaa salamat vastaan ja mitä hänelle itselleen tapahtuu?

Ukkosenjohdatin on ihmisystävällisen hauska ja woodyallenmaisen terävä esikoisromaani. Jussi Huhtalan romanttisen traaginen tarina vie aikamatkalle 80-luvun nuoruuteen, työpaikan sermien taakse ja romanttisiin tunnelmiin kirjaston hyllyjen väliin.

(Atena)

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

"Mennessäni tiskille uusimaan Bobby Fischeristä kertovaa kirjaa tulin katsoneeksi kirjastovirkailijassa tarkemmin. Hänessä oli jotakin, joka kiinnitti huomioni. En muistaakseni ollut nähnyt häntä aikaisemmin, mutta hänessä oli jotain tuttua. Hänen silmänsä olivat kaukana toisistaan, ja suu vaikutti epäsymmetriseltä. Pitkä kyömynenä toi mieleen Lumikki-animaation noidan. Kun hän nousi ja käveli kassakoneelle hakemaan vaihtorahaa myöhästymismaksuistani, huomasin hänen heiluttavan käsiään tai oikeastaan olkapäitään hauskalla tavalla. Hän oli rakenteeltaan tanakka. Hänen vartaloaan oli vaikea arvioida tarkemmin, sillä hänellä oli yllään valtava vihreä villapaita ja väljät farkut. (...) Ehkä tuijotin häntä liiankin pitkään, sillä hän vaikutti kiusaantuneelta antaessaan minulle kolikoita ja kuitin."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

245