Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vännen i Havanna

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Spänning och svart humor på Kuba!

En ond man som är död är en god man: så lyder den hårdföra soldaten Monica Augirres motto. Tvingad att delta i en mordisk plan mot en överste med dolda band till Kuba måste hon vara listig och kämpa för att behålla livet.

Vännen i Havanna är en ny halsbrytande historia signerad Reidar Jönsson. Med bitsk underfundighet och svart humor drar han iväg läsaren till ett Kuba där förändringarnas vindar blåser. I vanlig jönssonskt manér möts läsaren av en rad udda figurer vars liv inte riktigt har blivit som de har tänkt sig. De kubanska generalerna kämpar med näbbar och klor för att sitta kvar vid makten, exilkubanerna i Florida ser en möjlighet att återta makten, den amerikanska underrättelsetjänsten som spanar noga på allt som verkar misstänkt och det hårdföra kriminella syndikatet ser utökade chanser till snabba klipp.

I den politiska oordningen har Reidar Jönsson sin egen ordning, som dessutom är kryddad med finurlighet och svart humor. Resultatet blir en rafflande roman i högt tempo som för tankarna till Graham Greenes Vår man i Havanna.

(Historiska Media)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
272
Kustantaja