Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaksi vettä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuoret Tijua ja Audrey tapaavat tarujen maassa, Kydoniassa. Kydonia on kuitenkin sortumassa hetkenä minä hyvänsä, ja Audrey ei halua pilata seikkailuaan rakastumisella. Kun nuoret joutuvat ryöstetyksi, Tijualla ei ole enää muuta vaihtoehtoa kuin lähteä Kydoniasta.

Aikuisena Tijua liittyy miehensä kanssa konservatiiviseen uskonlahkoon, Veden ja maan liittolaisiin. Liittolaiset pitävät huolta uomahisistaan, jotka kantavat vatsassaan uusia jäseniä uskonpiiriin. Uomahiset elävät eristetyn uppokodon suojissa, ja uppokodossa Tijua ja Audrey tapaavat uudelleen. Mikään heidän välillään ei ole haalistunut, mutta suhde täytyy salata huolellisesti.

Uppokodossa tapahtuu paljon vakavampiakin rikoksia kuin jo vihityn naisen rakastuminen toiseen. Uomahisia katoaa uppokodosta selittämättömästi, ja katoamisista kerrotaan hurjia huhuja.

Audrey ryhtyy selvittämään, mitä uomahisille ja näiden kantamille uppoisille on tapahtunut. Hän saa selville liikaa, mutta uskonpiirin ylimpien on helppo kääntää yhteisö tapoja rikkovaa Audreyta vastaan. Kaksi vettä olisi tuhottava.

Merja Mäki toimii lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Nordbooksin julkaisemien lasten fantasiaromaanien (Venesataman Tillinka ja meriseikkailu, 2012 sekä Venesataman Tillinka ja Vaaralliset vuoret 2014) lisäksi häneltä on julkaistu viime aikoina yhteisteoksia ja novelleja.

(Nordbooks)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Kustantaja