Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Unohtumaton ilta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Uuden kanadalaisen tyttökirjasarjan ensimmäisessä kirjassa Marguerite muuttaa vanhempiensa mukana Montrealista Île-Villen pikkukaupunkiin. Uudessa koulussa kolmen tytön Mimmijengi – Emma, Marilou ja Oćeane – ottaa uuden tulokkaan heti siipiensä suojaan. Suojelua tarvitaankin koulun kovista Rosiannea vastaan.

Marguerite saa tietää, että koulussa on tanssiaiset jo kahden päivän kuluttua. Rosianne tekee heti selväksi, että hän ei tule sietämään kilpailijaa, jos kyse on Mike Lambertista. Ja kuinkas sattuukaan, Marguerite saa kaapin numero 138 Miken kaapin vierestä. Minkä hän sille voi, että viereisillä kaapeilla hän tulee väkisinkin jutelleeksi Miken kanssa. Hän on täysin ällikällä lyöty, kun Mike pyytääkin häntä parikseen tanssiaisiin!

Rosianne aloittaa kampanjan, jolla koulun uusi tulokas joutuu huonoon valoon. Ensimmäinen pilkan aihe on nimi, Marguerite Lafleur, joka tarkoittaa päivänkakkaraa. Mimmijengin apua todella tarvitaan, jotta tanssiaisissa kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Sitä paitsi Mike vaikuttaa mukavalta, vanhemmalta ja fiksummalta kuin muut pojat…

Catherine Bourgault on Kanadassa suosittu kirjailija, joka on perustanut myös lukijayhteisön sarjojensa Le Club des Girls ja OMG ympärille. Kotisivut www.catherinebourgault.com. Sarjan seuraava kirja Veriviholliset ilmestyy syksyllä 2017.

KÄÄNNÖS Helsingin yliopiston ranskan kääntämisen opiskelijat, alkuteos Le Club des Girls - Un bal vraiment pas revè!

(Reuna)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kustantaja

Lisätietoja

Suomentaneet ranskankielisestä alkuperäisteoksesta Helsingin yliopiston ranskan kääntämisen opiskelijat Reetta Lahtinen [ja seitsemän muuta].

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä