Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakentaja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Suljen silmät, pidän auton rattia kevyesti käsieni välissä, hengitän syvään ja rauhallisesti. Minun työpäiväni on ohi. Vaikka se oli hyvä, työ on silti vain työtä. Sivelen olkapäitäni vuorotellen, sanon itselleni että nyt minä ravistelen työt pois vaatteistani. Minulla on paljon muutakin, ja nyt minä ajattelen sitä kaikkea. Minulla on koti ja perhe. Elämä. Unelma."

Näin vakuuttaa itselleen Liikanen, valmistumaisillaan olevan Asunto-osakeyhtiö Betsaidantien kohdevastaava, ja aloittaa odysseian, jonka lonkerot ulottuvat työmaalta kotiin ja perhe-elämän perustuksista ihmismielen perimmäisiin kammioihin saakka. Samaan aikaan kun Liikasen päivät täyttyvät taloyhtiön hallituksen valituslistoista ja ongelmallisista betonivaluista, alkaa kotona tapahtua perheonnea vakavasti uhkaavia asioita. Vaimo ja poika käyttäytyvät oudosti, kumpikin tahollaan ja kumpikin tavallaan, eikä enää ole lainkaan varmaa, että Liikasen vuosikausia salaa vaalima unelma ehtii pelastaa erilleen ajautumassa olevan perheen.

Romaanissaan Rakentaja Raimo Pesonen kääntää lahjomattoman ja terävänhumoristisen katseensa kohti villiksi länneksi ajautunutta rakennusbisnestä – ja kertoo samalla puhuttelevan tarinan siitä, mitä tapahtuu kun perheen sisällä jätetään sanomatta se mitä pitäisi ja vaalitaan omia unelmia yhteisinä.

(Siltala)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja