Näkymätön

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kukka ei halua olla Kukka. Hän haluaa olla Kapteeni, ja johtaa kaikkivoipaisten Avaruustyyppien joukkoja. Päiväkodissa hän haluaisi leikkiä toisten lasten kanssa, mutta toiset eivät halua häntä leikkiin. Onneksi Avaruustyypit tietävät, miten toimia silloin, kun Kapteenin omat neuvot ovat loppu.

Palkittu tekijäkaksikko on tarttunut kipeään ja ajankohtaiseen aiheeseen hellyydellä ja paljaalla rehellisyydellä. Viisas ja mielikuvitusrikas tarina kuljettaa lukijan vaikeiden tilanteiden ja tunteiden läpi kuitenkin niin, että apu ja turva ovat aina lähellä. Tietäväisen vahvoissa kuvissa ulkopuolisuus ja outous näyttäytyvät koskettavalla tavalla.

(Lasten Keskus)

- - -

Kapteenin oikea nimi on Kukka mutta hän toivoo että häntä kutsutaan Kapteeniksi - haluaahan hän isona astronautiksi. Hän haluaisi myös lyhyet hiukset, mutta äidin mielestä tytön tukan pitää olla saparoilla. Päiväkodissa Kapteeni tuntee itsensä ulkopuoliseksi, kun kukaan ei halua häntä mukaan leikkiin: sekä tytöt että pojat torjuvat hänet. Vain kaikkivoipaiset Avaruustyypit tukevat Kapteenia. Vasta kun vanhemmat ja päiväkodin henkilökunta puuttuvat asiaan, kaikki mahtuvat leikkiin. - Punni-kirjallisuuspalkinto 2017. - Lapsikertojan sukupuolta ei ole määritelty selkeästi. Päähenkilö voisi olla muunsukupuolinen, joka ei samaistu poika-tyttö-akselilla kumpaankaan sukupuoleen.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

30

Kustantaja

Kieli