Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Noaidin tytär - tulva

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Aura on 17-vuotias, Kellokoskella asuva tyttö. Trilogian 1. osassa Auralle selvisi, että hänen juurensa ovat Lapissa, eikä äiti ollutkaan mikään tavallinen kaduntallaaja. Samalla Auralle on avautunut mystinen maailma, joka kietoutuu saamelaismytologiaan, ja onpa Lapista löytynyt poikaystäväkin: rocktähti Paju. 2. osassa Kellokoski tulvii ja Lapissa kaivoksen myrkyllinen kipsisakka-allas vuotaa ympäristöön. Kuolleet nousevat myrkyllisen joen huuruista tekemäään pahojaan, joten Auran on tartuttava toimeen...

(Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Auran suuri rakkaus, rokkitähti Paju, on Euroopan kiertueella Maailman reunalla -bändinsä kanssa. Muistot viime vuoden kauhuista piinaavat Auraa. Soturittarien metsä on mystisesti ummessa. Kaikki on niin kuin ennen, kunnes pahat unet alkavat. Tulva uhkaa Kellokoskea, eikä Aura saa karistettua karmivaa kuvaa joesta nousevista kuolleista. Samaan aikaan toimittajat kiinnostuvat Auran ja Pajun suhteesta. Eräs toimittaja alkaa vainota Auraa ja vaarantaa lööpeillään tuoreen rakkauden lisäksi soturittarien salaisuuden.

Auran matka Lappiin paljastaa, että Kellokosken tulva on sidoksissa Lapin suuronnettomuuteen, Suvivaaran katastrofiin – ja kaiken sen takana ovat kuolleet soturittaret. Kuolleet nousevat kylmistä vesistä. He haluavat maansa takaisin tuholta ja saasteelta. Ja he odottavat Auralta siihen apua.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
233
Kieli
Sarjamerkintä