Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Iivanan miekka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Iivanan miekka on erinomainen varrasruoka, joka sisältää kaikkea mahdollista vartaaseen sopivaa. Ikävämpi Iivanan miekka on kohoamassa itäisessä naapurissamme lähialueiden uhaksi. Eikä vain naapurialueiden vaan myös omien kansalaisten vaaratekijäksi. Sen sai yksityisetsivä Seppo Karinen karvaasti kokea lomaillessaan Venäjällä.

Karinen oli sattumalta talviolympialaisissa tutustunut mieheen, joka kuului Kremlin virkamiehistöön. Tämä Igor Mitrojev osoittautui varovaiseksi toisinajattelijaksi, jota eivät miellyttäneet valtion johdon toimet Ukrainassa sen enempää kuin lukuisat järjestetyt salamurhat. Vaikka Mitrojev toimi keskushallinnossa merkittävässä asemassa ei hän ollut lainkaan varma siitä johtiko maata yksinvaltiaan tavoin presidentti Vladimir Putin vai äkkirikastuneiden oligarkkien joukkio. Nämä olivat onnistuneet Neuvostoliiton hajottua kahmimaan valtion omaisuuden haltuunsa. Muutamat näistäkin olivat joutuneet epäsuosioon ja istuivat vankeudessa jos eivät olleet ehtineet paeta maasta ajoissa. Mikäli äkkirikkaiden kopla päätti maan asioista, merkitsi se sitä, että Putin oli pelkkä marionettihallitsija.

Oli miten oli, mutta Seppo Karinen joutui tahtomattaan vaimonsa Riitan kanssa seikkailuun, jossa onnettoman yksityisetsivän henkiriepu ei ollut ruplankaan arvoinen!

(Nordbooks)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

rikosromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

243

Kustantaja