Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Niistäjä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sir Samuel Vimes joutuu vastoin omaa tahtoaan lomalle poliisin työstään. Vaimonsa pakottamana hän lähtee maaseudulle, vaimon perintötilalle. Mutta ei sielläkään pysty olemaan erossa rikoksista. Sillä jokainen poliisi huomaisi, kuinka paikallisessa pubissa on seinällä hiisin pää ja kuinka alueella puhutaan orjatyövoimasta.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Lady Sybil onnistuu viimeinkin patistamaan sir Samuel Vimesin lomalle maaseudun rauhaan, ja karjalaitumien keskelle joutuu lähtemään myös heidän poikansa Sam nuorempi. Juniori alkaa viihtyä paremmin, kun paimenidyllissäkin näyttää sikiävän rikoksia. Lordi Rustin pojan johtamilla paikkakunnan silmäätekevillä tuntuu olevan jotakin hiisiä vastaan. Heihin suhtaudutaan kaikella mahdollisella lajistisella ylenkatseella ja inholla, vaikka he pysyttelevät omissa oloissaan maanalaisissa koloissaan. Vielä pahempaakin tapahtuu. Ja mitä mahtavat tarkoittaa salaperäiset vihjailut nuoren lordi Rustin plantaasillaan käyttämästä orjatyövoimasta? Minne paikkakunnalta katosi suuri joukko hiisiä muutamia vuosia aikaisemmin? Samilla riittää pohtimista, mutta onneksi osa Ankh-Morporkin Kaupunginvartioston parhaista voimista huomaa olevansa maalaisilman tarpeessa ja ilmestyy paikkakunnalle.

Niistäjässä Terry Pratchett käyttää tuttuun tapaansa huumoria aseena – tällä kertaa lajismia, orjakauppaa, älyllisten olentojen kansainvälistä salakuljetusta ja lajien oikeuksien polkemista vastaan.

(Karisto)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

389

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä