Minuhe tyrvääläinen

Tyyppi

esseekokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Poliisiviestinnän lehtori, kirjailija Marko Vesterbacka (s. 1972) piti reilun vuoden ajan julkista havaintopäiväkirjaa Facebookissa. Päiväkirjan pito alkoi Krimin miehityksestä ja kyllästymisestä ylioptimistiseen Eurooppa-ministeriin, joka kesän alussa nousi vieläpä maan pääministeriksi. Päiväkirjan viimeinen merkintä on helmikuun lopusta 2015, jolloin oli jo selvää, että pääministeri on kohta ex-pääministeri.

“Minuhe tyrvääläinen” on illuusiotonta analyysiä kuluneesta vuodesta, jona turvallisuuspoliittiset asetelmat Euroopassa äkisti muuttuivat ja talouskriisi Suomessa syveni. Päiväkirja havainnoi myös suomalaista mediaa, jossa eräät usein haastatellut “Venäjä-asiantuntijat” olivat jatkuvasti askelen jäljessä itänaapurin toimia kommentoidessaan ja jossa pääkirjoitustoimittajat kuukausi kuukauden perään naiivisti ihmettelivät Putinin puheiden ja todellisuuden välisiä ristiriitoja.

Kaikkein useimmin “Minuhen” päiväkirjamerkinnöissä esiintyy kuitenkin selfieissä viihtyvä pääministeri, jonka ylipursuava tarmokkuus näytti suuntautuvan jatkuvasti vääriin asioihin.

Marko Vesterbacka on taktisen viestinnän asiantuntija. Poliisiammattikorkeakoulun poliisiviestinnän lehtorina hänen vastuualueenaan on erityisesti rikostutkintaan liittyvä vuorovaikutus ja kirjoittaminen.

(Warelia)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

viisitoista kuukautta havaintopäiväkirjaa 2013-2015 jKr

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

476

Kustantaja

Lisätietoja

Tekstit julkaistu aiemmin tekijän Facebook-profiilissa.