Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Käy kaikki toteen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lähtökohta on selkeä: nuorilla yliopisto-opiskelijoilla on asiat kuten kaltaisillaan on. Käydään luennoilla, baareissa, juhlissa, paritellaan, pariudutaan, puhutaan vasta luettua omana nerokkuutena, kirjoitellaan vessan seinälle. Mukana notkuu Silver, haluttava, raivostuttava, sottainen, provosoiva Silver, joka ei ole tervetullut kotiinsa. Tarina on valmis alkamaan.

Mutta tarina ja sen henkilöt, Silver etunenässä, eivät tunnu pysyvän ruodussa. Miten päin ja millä keinoin tahansa heitä lähestytäänkin, he kamppailevat vastaan, eivät toimi niin kuin halutaan. Keskustelut hajoavat pelkäksi pinnaksi tai muuten vain käsittämättömäksi, henkilöhahmoja joutuu etsimään kissojen ja koirien kanssa ja opastamaan äidillisesti tai hieman kovemmin ottein.

Katja Raunion esikoisteos Käy kaikki toteen on taidonnäyte. Se on kertojan kamppailua kertomuksensa kanssa, toistuvaa yritystä hallita luomaansa maailmaa. Raunion milli- metrin tarkka kieli näyttää ihmiset kaikessa epätarkkuudessaan ja epätäydellisyydessään, siis inhimillisyydessään.

(Teos)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Kustantaja