Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeinen partio

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Moskovan kaduilla, tavallisten ihmisten keskuudessa, vaeltavat Muihin kuuluvat - velhot, noidat ja vampyyrit - joista osa on Valon, osa Pimeyden puolella. Aikoinaan osapuolet sotivat toisiaan vastaan, ja kun maailma oli tuhon partaalla, solmittiin hauras aselepo. Alati heiluvaa tasapainoa valvovat Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden Päiväpartio.

Nuori venäläisturisti murhataan skotlantilaisessa lomakohteessa. Poliisi saa selville, että kuoleman aiheutti mittava verenhukka, ja Partioiden epäilykset heräävät. Anton, Yöpartion velho, saapuu Skotlantiin tutkimaan tapausta Edinburghin Yöpartion johtajan Thomasin avulla. Käy ilmi, että eräät Muihin kuuluvat metsästävät luvatta tarujen taika-aarretta, jonka itse Merlin on piilottanut Hämärän kuudenteen kerrokseen. Korkeimmalle Hämärän tasolle voivat päästä vain todella voimakkaat velhot.

Sergei Lukjanenkon viisiosainen kirjasarja on vetävä kudelma vampyyritarinaa, fantasiaa ja kauhua. Se on Venäjällä kulttimaineessa - suositumpi kuin Taru sormusten herrasta ja Harry Potter. Viimeinen Partio on sarjan neljäs osa. Kaikki osat toimivat myös itsenäisinä teoksina.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

332

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Kauhufantasia-sarjan neljäs osa.